keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Harjoittelijan arkeaHeippa blogin lukijat! 
Olen Sanna-Lotta, Inkan työharjoittelija. Aloitin harjoittelun lokakuun alussa ja olen jo tässä lyhyessä ajassa ehtinyt oppia paljon uutta ja tavata monia ihania ihmisiä!

Kun kuulin että Koti Suupohjassa – hanke hakee harjoittelijaa jonka tehtäviin kuuluisi käännöstyö englanniksi, kiinnostuin heti. Pidän kielistä ja halusin mahdollisuuden parantaa myös suullista englannin kielen taitoani. Harjoittelijan paikka Inkassa oli mielenkiintoinen senkin takia, että minulla on vain vähän kokemusta maahanmuuttajista ja halusin oppia heistä ja maahanmuuttajatyöstä lisää.

Hankepapereita ja opas
Mallitossu

Tähän asti olen harjoittelussani auttanut vaali-infon valmisteluissa, lukenut maahanmuuttajaopasta jota rupean kääntämään englanniksi ja opiskellut mikä on Koti Suupohjassa – hanke.  Olen myös kysellyt paljon maahanmuuttoon liittyvistä lakiasioista maahanmuuttokoordinaattorilta ja nähnyt minkälaista työtä tekee maahanmuuttaja-avustaja. Viime viikolla olin mukana suomen kielen keskustelukerhossa ja naisten kerhossa. Naisten kerhoa varten valmistelin ohjeet ja mallit kravattikaulakoruun sekä kahdeksan neliön palatossuihin. Lisäksi olen lajitellut Inkaan lahjoitettuja vaatteita ja tietenkin tavannut Inkassa käyviä ihmisiä!


Pöytä täynnä vaatteita

Vaatteita pikku prinsessalle
Saappaat odottavat ottajaansa
Kovaa kyytiä ovat saaneet ennakkoluuloni maahanmuuttajista sitä mukaa kun olen oppinut lisää. Yllätys oli kuinka paljon työperäiseen maahanmuuttoon liittyy byrokratiaa. Positiivisesti olen yllättynyt siitä kuinka maahanmuuttajilla on suuri into oppia suomen kieltä! Inkassa pyritäänkin käyttämään aina suomea kun vain on mahdollista. Mutta jo pelkkä ystävällinen hymy ja rohkeus kohdata toinen ihminen, vaikka ilman yhteistä kieltä, vievät pitkälle!

Syksyisin terveisin
      harjoittelija Sanna-Lotta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti