tiistai 3. maaliskuuta 2015

Opiskelu Kauhajoella

 Olen Kristiina ja olen työnharjoittelussa INKASSA nyt 3 kuukautta. Opiskelen Suupohjan Ammatti-Instituuttissa Datanomiksi. 2 vuotta aiemmin opiskelin Media-assistentiksi. Olen asuunut täällä Kauhajoella 3 vuotta.
Opiskelu Kauhajoella on ollut erinomainen  ja olen saanut täältä tosi paljon uusia kokemuksia ja kavereitä. Myös on hyvä see, että koulussa on mahdollinen opiskella Suomen kieltä. Ajattelen, että maahanmuuttajalle, kuka haluaa tulla Suomessa töihin ja opiskelema on tosi tärkkeä, että hän osaa puhuu Suomea.
Suupohjan Ammatti-Instituuttissa on kolme eri kouluhuoneitta. Ammattiopilaitos, Kauppaopilaitos ja Maatalousopilaitos. Myös on Aikuiskoulutusosasto. Ammattiopilaitoksessa opiskelee kaksi viroon poika Kone-ja metallialalla ja yksi tyttö Hotelli-, ravintola- ja catering-alalla. Maatalousopilaitoksessa opiskele yksi viron poika ja Kauppaopilaitoksessa on 13 virolaista, niistä 2 opiskele Datanomiksi ja toiset Media- Assistentiksi. Tänä vuonna valmistuun Datanomi ammatti ja myös valmistu vielä 7 opiskelia Media-Assistentin ammatti.


Kaikki kuka opiskelee Suupohjan Ammatti-Instituuttissa, voi elää Maatalousopilaitoksen asuntolassa.


Asunotlanhoitaja Teresa Kuru on hyödyllinen ja rempseä. Jos meillä on ongelmia ja haluamme apua, Teresa auttaa meitä ja on meillä niin kui toinen äiti. Myös on meillä ollut paljon yrityksia asuntolassa esim. Pikkujoulut, Halloween ja leipomo illat, missä kaikki asuntolan asukaat saa tulla. Helmikuussa oli myös Sotkan lasketelu ilta.


Vapalla ajalla voi mennä uimahalli, kuntosalille tai mennä shoppailema. Viikonloppuisi saa myös mennä illalla Krouvi tai City Bubi tanssima tai laulaama. Koska virolaiset ei mene viikonloppuisi kotiin, on meillä mahdollinen olla myös asuntolassa katso elokuvia, telkkari tai levätä koulusta.

Opiskelu ja elämää Kauhajoella on ollut tosi hauska ja see on ollut myös hyvä aloitus itsenäiseksi elämäksi. Olemme opiskelennut toisessa äitinkiellessa ja saannut uusia kokemuksia, kavereitä, opiskelennut tekemään ruokaa ja saanut myös omalle ammatti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti