keskiviikko 24. syyskuuta 2014

KELTAISET TENNARIT MONESSA MUKANAKeltaiset Conversen tennarit löytyivät Tampereen Radio kirppikseltä huhtikuussa 2013. Harkitsin ostamista jonkin aikaa ja katselin kenkiä ostoskorissa kiertäessäni kirpputoria. Tennarit olivat vielä hyvässä kunnossa, mutta mietin alkavatko kengät puristaa, kun niissä ei ollut ylimääräistä tilaa varpaille. Kengät maksoivat 25 € ja mietin, onko se liikaa käytetyistä tennareista. Rohkaisin mieleni ja ostin Converset, kun uutena ne kuitenkin maksavat yli 60 €. En silloin arvannut, kuinka hyvin ne minun jalkoihini sopivat ja kuinka ihmeellisiin seikkailuihin ne minua vievät.
Ensimmäinen suuri haaste tennareille oli matka Tukholmaan. Silloin ne pääsivät Tunnelbana metroon ja veivät minut Solnaan Friends Arenalle, jossa oli One Directionin konsetti 8.5.2013. Odottelin penkillä areenan lähettyvillä konsertin alkua, kun eräs mies kysyi minulta ruotsiksi, onko lapseni konsertissa.  Vastasin: "JAA." Mies antoi minulle lipun ja kehoitti menemään sisälle katsomaan. Tämä on ollut varmaan ainoa kerta, kun olen juossut Converset jalassa. Ehdin sisään ensimmäisen laulun aikana. Kokemus oli uskomaton! Minä ja muut 50 000 katsojaa näimme ja kuulimme jotakin, mistä moni teinityttö vain haaveilee. 


Conversen tennareilla pääsin astelemaan Venäjän maaperällekin syyskuussa 2013, mutta vain tulliin asti. Sieltä meidät käännytettiin takaisin ja päädyimme lopulta Eestiin Tartoon. Siellä pääsin tutustumaan moniin sosiaalialan kohteisiin, joihin tavallisilla turistireissuilla ei ole ollut asiaa. Kävimme mm. pienessä paikallisseurakunnassa, josta jaettiin vaatteita tarvitseville, alkoholistien hoitopaikassa ja lastenkodissa.  
Seuraavana kesänä tennarit veivät jälleen Tukholmaan. Pääsin toteuttamaan kesäkuussa 2014 pitkäaikaisen haaveeni nähdä Solsidanin. Odotin koko ajan näkeväni kävelytiellä Oven, mutta TV-sarja ei taida perustua aivan todellisiin henkilöihin. Oli siellä toki upea merenranta ja hienoja huviloita.


 


Suomen kesä oli harvinaisen lämmin ja tapahtumia täynnä. Converset pääsivät 17.7.2014 mukaan Porin Jazzeihin. Kokemus oli ainutlaatuinen. Musiikki oli festivaalien nimestä poiketen todella monipuolista ja esiintyjät legendaarisia tähtiä, jotka olivat keikkailleet jo silloin, kun minä vasta synnyin. 


 


Legendaarisista esiintyjistä on pakko mainita Bob Dylan, mies, joka ei esittelyjä kaipaa. Asian voi päätellä siitäkin, että hän ei sanonut yhtään sanaa koko keikan aikana. Hän vain lauloi ja soitti flyygeliä. Keikka oli ainutkertainen, koska sitä ei saanut kuvata ollenkaan. Tämä kuvakin on Pori Jazzin omalta sivulta. 
 Yksi kesän kohokohdista oli viikonloppu Helsingissä. 15.8.2014 järjestettiin Etno Espalla Pirulaisen konsertti ja täytyy myöntää, että jälleen kerran sai olla ylpeä siitä, että on pohjalainen. Kyllä siellä tennarit löivät tahtia!
Kesä sujui töitä tehden, joten lomamatkoja tennarit eivät enempää tehneet. Työmatkat olivat sitäkin kiinnostavampia, kun syksy saapui Suupohjaan. 20.9.2014 Converset pääsivät ylittämään Tiilitehtaanmäen - Pohjoislahden luontopolun uuden riippusillan Kristiinankaupungissa. Meno oli huteraa, mutta yli mentiin.
Tennareilla kiivettiin myös Kanuunanlahden kallioille ja laavulle makkaraa grillaamaan. Maisemat olivat upeita ja tuuli puhalsi energiaa myllyihin.


22.9.2014 tennarit uhmasivat Sotkan rinteitä ja sienimetsää. Keli oli sen verran kuiva, että kuivin varpain tuli kerättyä tatit ja kuukuset. Tatti osoittautui hyväksi ja turvalliseksi sieneksi, jota aloittelijakin uskaltaa kerätä.


Onneksi ostin Converset! Ne ovat olleet jokaisen euron arvoiset. Tennarit ovat edelleen ehjät ja siirtyvät kohta kaappiin odottamaan ensi kesän seikkailuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti